Klantcase

Optimalisatie van het wagenpark voor DIT Holding

Klant

DIT Holding (labels DIT Personeel en Larex) is een vooraanstaand uitzend- en detacheringsbureau voor technische (eu) vakkrachten met een gezamenlijk wagenpark van ca. 350 voertuigen. Hiervoor mochten wij adviseren bij de optimalisatie van het wagenpark. Onze rol was gericht op het ondersteunen bij het maken en uitonderhandelen van jaarafspraken met importeurs.

Wagenparkomvang
ca. 350 auto’s
Vraagstelling

De vraagstelling was helder: adviseer over de jaarafspraken en onderhandel met importeurs om de beste voorwaarden te verkrijgen in lijn met het leasebeleid.

Onze werkzaamheden
 1. Planning en organisatie van importeursgesprekken:
  Om de jaarafspraken te optimaliseren, hebben we zorgvuldig importeursgesprekken gepland en georganiseerd. Dit proces omvatte het in kaart brengen van de specifieke behoeften van DIT Holding en het opzetten van constructieve onderhandelingen.
 1. Merkenanalyse op basis van huidig en gewenst Leasebeleid:
  Een grondige analyse van zowel het bestaande wagenpark als het gewenste leasebeleid stond centraal in onze aanpak. Hierbij keken we naar merken die het beste pasten bij de bedrijfsdoelstellingen en de financiële parameters.
 2. Analyse van voorwaarden en risico's bij jaarafspraken:
  Onze expertise omvatte een diepgaande analyse van de voorwaarden in de jaarafspraken. We identificeerden potentiële risico's en zorgden ervoor dat de overeengekomen voorwaarden passen bij de (lange) termijn doelstellingen.
 3. Advies over in te zetten brandstoffen:
  Met het oog op duurzaamheid en kostenbesparing hebben we geadviseerd over de meest geschikte brandstoffen voor het wagenpark, variërend van benzine tot volledig elektrische opties. Dit advies was gebaseerd op een uitgebreide analyse van de voertuigbehoeften en de beschikbare brandstofmogelijkheden.
Resultaten

De optimalisatie van de jaarafspraken heeft geleid tot passende en gunstige voorwaarden voor DIT Holding. Bovendien is het wagenpark nu afgestemd op hun specifieke bedrijfsdoelen en milieubewuste inspanningen. Hiermee is er een efficiënt en duurzaam wagenpark gerealiseerd dat klaar is voor de toekomst.

Sam is een ‘no-nonsense’ figuur die doet wat hij zegt, en zegt wat hij doet. Hij luistert goed naar de behoefte van de klant en probeert op een (maximaal) flexibele manier mee te denken om het beste eindresultaat voor de klant te bereiken. De communicatie van/met Sam is altijd efficiënt en duidelijk. Kortom: het is een plezier om met een professional als Sam te werken.”

Ronald van Wijk

Assistent CFO – DIT Holding

Andere cases

Ook toe aan meer focus?

Krijg grip door een
duurzaam wagenparkbeleid

Kom in contact