Klantcase

Verduurzaming wagenpark van Boerhof Projectinrichters

Klant

Boerhof Projectinrichters is de totaal projectinrichter van Nederland. Van interieurontwerp, vloeren, verlichting planen en kunstobjecten, raambekleding tot meubilair. Ze doen dit op een duurzame manier, namelijk: Wij creëren ruimtes met een positieve impact op mens en wereld. Hiervoor hebben we een wagenpark waarbij we ook een verder willen verduurzamen.

Hiervoor mochten wij het wagenpark optimaliseren en verduurzamen. Zo hebben we alle wagenparkprocessen onder de loep genomen en van wagenpark Inkoop tot Verkoop processen ingeregeld. Het wagenpark verduurzamen stondbuiten hoog op de wensenlijst. We hebben per auto gekeken of er een duurzame manier was van transport.

Wagenparkomvang
20+
Verduurzaming en proces

De vraagstelling was helder: optimaliseer de wagenparkprocessen en zorg dat het wagenpark past bij onze duurzaamheidsdoelstellingen.

Onze werkzaamheden

1.     Optimalisatie wagenparkprocessen: We hebben alle wagenparkprocessen onder de loep genomen en geanalyseerd. Hierdoor kunnen we een goed advies geven om de TCO van het wagenpark zo laagmogelijk te houden en de processen eenvoudig te blijven managen. Hiervoor hebben we ook nieuwe T&T en onderhoudssystemen geïmplementeerd.

2.     Verduurzaming: We hebben op auto niveau bekeken of er een duurzame manier van transport mogelijk is. We hebben afscheid genomen van de vrachtauto en vrachtbus en er is 1 geschikte vrachtbus voor in de plaats gekomen. Zo kunnen we de planning meer producten door leveranciers laten leveren. Verder hebben we op auto niveau gekeken naar voertuigen met de minste Co2 uitstoot en draaien we een pilot voor de inzet van elektrische voertuigen.

3.     Oog op de mens: We hebben bij alle voertuigen extra investeringen gedaan om de medewerkers een goede werkplek te geven. Denk aan inzet van automaten, maar ook aan volledig verstelbare stoelen.

4.     Advies over in te zetten brandstoffen: Met het oog op duurzaamheid en kostenbesparing hebben we geadviseerd over de meest geschikte brandstoffen voor het wagenpark, variërend van benzine en diesel tot elektrische opties. Dit advies was gebaseerd op een uitgebreide analyse van de voertuigbehoeften en de beschikbare brandstofmogelijkheden.

Resultaten

Een duurzaam wagenpark die goed gemanaged kan worden door Boerhof Projectinrichters middels een nieuw software systeem, waarbij stilstand beperkt wordt. Met positieve impact op de mens en de wereld!

Wij hebben Focus Fleet Advies gevraagd om ons te helpen bij ons wagenpark. Wij willen ons wagenpark al een tijdje verduurzamen, maar kwam er niet helemaal uit. “Sam bruiste meteen van allerlei ideeën en kwam met hele goeie adviezen. Welke vraag je ook hebt: hij zoekt álles voor je uit en denkt na over elk detail. Ik vind het echt een verademing. Ik wil gewoon dat onze mensen het goed voor elkaar hebben, want sommigen zitten best veel in die auto. Dankzij Sam heb ik er totaal geen omkijken naar. Hij overlegt met collega’s, vraagt offertes aan en berekent het gehele kostenplaatje. Ook heeft hij geregeld dat we binnenkort wat elektrische busjes mogen testen. Echt top!”

Kristel Leerkes-Boerhof

Directeur - Boerhof Projectinrichters

Andere cases

Ook toe aan meer focus?

Krijg grip door een
duurzaam wagenparkbeleid

Kom in contact