Klantcase

Aanbesteding leasemaatschappij en leasebeleid Novictus

Klant

Novictus noemen zichzelf de aanjagers van slimme Automation door middel van enterprise automation. Door dit slim in te zetten voor bedrijven, helpen we ze om grip te krijgen op complexe uitdagingen. Ze kijken daarom verder dan alleen het technische aspect. Ze geloven namelijk dat een succesvolle implementatie van enterprise automation altijd een samenspel is tussen organisatie, processen en techniek.

Wagenparkomvang
15+
Aanbesteding en beleid

De vraagstelling was helder: zoek een passende leasemaatschappij en zorg voor een nieuw leasebeleid passend bij de visie en bedrijfsdoelstellingen van Novictus, want groeien doen ze enorm!

Onze werkzaamheden

1.     Aanbesteding: We hebben voor Novictus een aanbesteding op het leasewagenpark op de markt gezet en deze begeleidt.

2.     Nieuw leasebeleid en merkenkeuze: We hebben een nieuw leesbaar leasebeleid geschreven hierdoor kunnen we de medewerkers beter informeren en duidelijkheid scheppen. Hierbij keken we naar merken die het beste pasten bij de visie en bedrijfsdoelstellingen en hebben hier importeursafspraken mee gemaakt.

3.     Adviseur en vraagbaak: Adviseur van de directie van Novictus door continue de contracten te bewaken en de flexibiliteit  die hoort bij een groeibedrijf, zodat risico’s beperkt worden.

Resultaten

Transparant en helder leasebeleid waarbij medewerkers weten waar ze aan toe zijn. Zo ondersteunen wij Novictus bij de groei, zonder groeipijnen en zorgen op het wagenpark.

We zetten het wagenpark in als middel en dit doen we proactief en niet alleen reactief.

“Doordat onze automation specialisten door heel Nederland actief zijn is het voor ons cruciaal om gebruik te maken van leaseauto's. Nadat we eerst standaard leasecontracten hadden afgesloten bij een leasemaatschappij bood Focus Fleet Advies zijn hulp aan. Na een oriënterend gesprek kwam Sam al snel terug met een advies dat naadloos aansloot bij onze wensen. Hierbij presenteerde hij in een helder verhaal alle voor- en nadelen van de verschillende leasepartijen. Dit was erg prettig, want door de vaak onduidelijke voorwaarden van de leasemaatschappijen zagen we door de bomen het bos niet meer. Daarnaast gaf hij tips voor ons leasebeleid die we 1 op 1 over hebben genomen. Wat ons opviel was zijn enthousiasme, zijn heldere manier van communiceren en zijn overduidelijke liefde voor auto's. Wij hebben de samenwerking met Focus Fleet Advies als erg prettig ervaren en hebben er vertrouwen in dat ons wagenpark de aankomende jaren in goede handen is.”

Marco Soesman

Mede-eigenaar – Novictus

Andere cases

Ook toe aan meer focus?

Krijg grip door een
duurzaam wagenparkbeleid

Kom in contact