Klantcase

Procesoptimalisatie en beleid voor het wagenpark van Bepacom

Klant

Bepacom biedt totaaloplossingen voor automatiseringsvraagstukken in de productie- en procesindustrie, machinebouw, weg- en waterbouw. Deze oplossingen bieden ze ook in de klimaatbeheersingmarkt, verwarming, ventilatie, koeling, luchtbehandeling en gebouwautomatisering. Hiervoor mochten wij het wagenpark optimaliseren. We hebben een nieuw leasebeleid en merkenbeleid uitgerold, waarbij we duurzaamheid en de medewerkers niet vergeten! Zo hebben we alle wagenparkprocessen onder de loep genomen en van wagenpark Inkoop tot Verkoop processen ingeregeld. Zo kan Bepacom zich op de core-business richten en ontzorgen wij Bepacom bij het wagenpark.

Wagenparkomvang
30+
Vraagstelling

Optimaliseer de wagenparkprocessen en zorg voor een nieuw leasebeleidpassend bij de visie en bedrijfsdoelstellingen van Bepacom.

Onze werkzaamheden

1.    Optimalisatie wagenparkprocessen: We hebben alle wagenparkprocessen onder de loep genomen en geanalyseerd. Hierdoor kunnen we een goed advies geven om de TCO van het wagenpark zo laag mogelijk te houden en de processen eenvoudig te blijven managen. Hiervoor hebben we ook nieuwe T&T en onderhoudssystemen geïmplementeerd.

2.    Nieuw leasebeleid en merkenkeuze: We hebben een nieuw leesbaar leasebeleid geschreven hierdoor kunnen we de medewerkers beter informeren en duidelijkheid scheppen. Hierbij keken we naar merken die het beste pasten bij de visie en bedrijfsdoelstellingen en hebben hier importeursafspraken mee gemaakt.

3.    Adviseur en controleur: We zijn een samenwerking aangegaan waarbij Focus Fleet Advies ten alle tijden als adviseur optreed en ook als controleur optreedt. Hierdoor kan Bepacom zich blijven focussen en met minder inspanning het wagenpark blijven managen en is Bepacom always in control!

4.    Advies over in te zetten brandstoffen: Met het oog op duurzaamheid en kostenbesparing hebben we geadviseerd over de meest geschikte brandstoffen voor het wagenpark, variërend van benzine en diesel tot elektrische opties. Dit advies was gebaseerd op een uitgebreide analyse van de voertuigbehoeften en de beschikbare brandstofmogelijkheden.

Resultaten

Transparanten helder leasebeleid waarbij medewerkers weten waar ze aan toe zijn. Groei in medewerkerstevredenheid maar ook in bestuurbaarheid van het wagenpark. Korte lijnen tussen Focus Fleet Advies en Bepacom zorgen ervoor dat de vloot beter gemanaged wordt en een kosten besparing gerealiseerd is.

Erg tevreden met de geleverde diensten. Focus Fleet Advies ondersteund ons bij het inkopen van bedrijfswagens, en personenauto's. Bij de aankoop worden we transparant en eerlijk geadviseerd en is er in samenspraak een goed leasebeleid opgesteld. Het voordeel is dat wij nu verder vooruit kijken en op tijd handelen. Werknemers zijn hierdoor meer tevreden over ons wagenpark en wij weten dat we het goed geregeld hebben.

Herwin Kemper

Directeur – Bepacom

Andere cases

Ook toe aan meer focus?

Krijg grip door een
duurzaam wagenparkbeleid

Kom in contact